FTDNA Factoids tester

Family Tree DNA - FTDNA FactoidsLäs detta innan du beställer FTDNA Factoids:
“FTDNA Factoids” är baserade på studier – varav vissa kan vara kontroversiellt – och resultaten är inte avsedda att diagnostisera sjukdomar eller medicinska tillstånd, och inte tjäna syftet att läkare. De erbjuds exklusivt för nyfikenhet ändamål, dvs för att se hur ditt resultat jämfört med vad de vetenskapliga artiklar säga. Andra genetiska och miljömässiga variabler kan också påverka samma fysiologiska egenskaper. De är bara en konversation bit, eller en “cocktailparty” test, som vi kallar det.
Genom att beställa någon av de “FTDNA Factoids” testerna bekräftar jag att jag har läst och förstått ovanstående disclaimer (friskrivning).
Observera att endast andra test som kan beställas tillsammans med Faktaruta Bundle är monoaminoxidas A (Warrior Gene) produkt. Alla andra factoid tester är inkluderade i paketet.

Priserna är satta våren 2016 så de kan ha ändrat sig.

FTDNA Factoids

Alkohol Flush Reaction $ 19,00


Ett tillstånd där kroppen inte kan bryta ned intas alkohol helt. Flushing, efter att ha förtärt en eller två alkoholhaltiga drycker, innehåller en rad symptom: illamående, huvudvärk, yrsel, ökad puls, tillfällig extrem dåsighet, och enstaka hud svullnad och klåda. Dessa obehagliga biverkningar hindrar ofta ytterligare drickande som kan leda till ytterligare berusning, men symtomen kan leda till felaktiga antagandet att de drabbade är lättare berusade än andra.

Undvikande av fel $ 29,00


Vi är ofta arg på oss eftersom vi inte kan lära sig vissa erfarenheter. Många gånger har vi gjort fel beslut och dess konsekvenser var ogynnsam. Men orsaken ligger inte bara i vårt tänkande. En mutation i en specifik gen kan också vara ansvarig, eftersom det kan orsaka ett mindre antal dopaminreceptorer. De är ansvariga för att minnas våra fel val, vilket i sin tur gör det möjligt för oss att fatta bättre beslut när vi möter en liknande situation.

Ryggsmärta $ 39,00


Ryggradens skiva sjukdom är uttorkning av den svampiga inre matris av en mellankotskiva i ryggraden. Många läkare och patienter använder termen ländryggen disksjukdom att omfatta flera olika orsaker till ryggsmärtor eller ischias. En studie av asiatiska patienter med ryggradens skiva sjukdom visade att en mutation i CILP gen ökar risken för ryggsmärtor.

Bitter smak uppfattning $ 29,00


Det finns flera gener som är ansvariga för bitter smak uppfattning – vi testar tre av dem. Olika varianter av denna gen påverka förmågan att upptäcka bittra föreningar. Cirka 25% av befolkningen saknar förmåga att upptäcka dessa föreningar på grund av genmutationer. Är du dem? Kanske du inte gillar broccoli, eftersom den smakar alltför bitter?

Koffein metabolism $ 19,00


Enligt resultaten av en fall-kontrollstudie som redovisas i 8 mars 2006 frågan om JAMA, är kaffe den mest konsumerade stimulerande i världen, och koffein har förknippats med ökad risk för icke-fatal hjärtinfarkt. Koffein metaboliseras primärt genom cytokrom P450 1A2 i levern, som står för 95% av metabolism. Bärare av genvarianten * 1F allelen är långsamma koffein metaboliserare, medan individer homozygota för * 1A / * 1A genotyp är snabba koffein metaboliserare.

Öronvax typ $ 19,00


Oavsett om din öronvax är våt eller torr bestäms av en mutation i en enda gen, som forskarna har upptäckt. Våt öronvax tros ha användningsområden i insektsfångst, självrengörande och förebyggande av torrhet i den yttre hörselgången i örat. Det ger också en lukt och orsakar svettningar, som kan spela en roll som ett feromon.

Factoid Bundle Pack $ 149,00


Ett komplett utbud av FTDNA Factoids tester inklusive alkohol spola reaktion, undvikande av fel, ryggsmärta, bitter smak uppfattning, freckling, manligt håravfall, koffein metabolism, öronvax typ, livslängd, muskelprestanda, och nikotinberoende tillsammans för din bekvämlighet.

Freckling $ 19,00


Fräknar kan hittas på någon oavsett vad bakgrunden. Emellertid är genetisk med fräknar och är relaterad till närvaron av den dominerande melanokortin-1-receptor MC1R genvariant.

Livslängd $ 49,00


Forskare vid Harvard Medical School och UC Davis har upptäckt några gener som sträcker sig livslängd, vilket tyder på att hela familjen av Sir2 gener är inblandade i reglering av livslängden. Resultaten rapporterades 28 juli 2005 i förväg nätupplagan av Science.

Manligt håravfall $ 19,00


Forskare vid McGill University, Kings College London och GlaxoSmithKline Inc. har identifierat två genetiska varianter i vita som tillsammans producerar en häpnadsväckande sjufaldig ökning av risken för manligt håravfall. Deras resultat publicerades i 12 oktober 2008 frågan om Journal of Nature Genetics.

Monoaminoxidas A (Warrior Gene) $ 99,00


Krigar Gene är en variant av genen MAO-A på X-kromosomen. Nya studier har kopplat Warrior Gene till ökat risktagande och aggressivt beteende. Vare sig det gäller sport, affärer eller andra aktiviteter, fann forskarna att personer med Warrior Genvariant var mer benägna att vara stridslysten än de med normal MAO-A-genen. Men är mänskligt beteende komplex och påverkas av många faktorer, bland annat genetik och vår miljö. Individer med Warrior Gene är inte nödvändigtvis mer aggressiv, men enligt vetenskapliga studier, är mer benägna att vara aggressiv än de utan Warrior Genvariant. Detta test är tillgänglig för både män och kvinnor, men det finns begränsad forskning om Warrior Genvariant bland kvinnor. Ytterligare information om Warrior Gene genetisk variant av MAO-A återfinns i Sabol et al, 1998.

Muskel Performance $ 29,00


Ett team av forskare, ledd av forskare vid Dartmouth Medical School och Dartmouth College, har identifierat och testat en gen som dramatiskt förändrar både muskel metabolism och prestanda. Forskarna säger att detta konstaterande dag kan leda till behandling av muskelsjukdomar, däribland att hjälpa de äldre som lider av muskelförsämring och förbättra muskelprestanda i uthållighetsidrottare.

Nikotinberoende $ 19,00


Under 2008 har University of Virginia Health System Forskarna identifierade en gen associerad med nikotinberoende i både européer och afroamerikaner.

En hemsida om mig och mina intressen. Bland annat släktforskning och körsång.