Släktforskning

Kort om min släktforskning och mina anor.

Genom min släktforskning har jag kommit fram till att min släkt kommer på min Svenska del (fars) framför allt från soldater i Södermanland och Västmanland och Smeder från Bergslagen runt Kolsva. Jag har Valloner från släktena Bovin och Galon och Tyska smeder från släkterna Holst, Schultz och Oxe.

På min mors Finska sida så har jag framförallt bönder från Österbotten och Norra Österbotten. Där har min grund till forskning varit den forskning som gjorts av släkten Kontio från Ylivieska i Norra Österbotten utgiven i (Ylivieskan Kontiot I. 2000 ISBN: 952-91-2388-4). Forskningen på min morfars sida är baserad på den forskning som gjorts av Pentti Haapala och Ulpu Takatalo för Laina Katarina Haapala, Orrenmaa f. 1915-07-09 i Kauhava, Södra Österbotten för hennes 90 års dag (tror jag att det var). Laina var alltså min mors kusin på faders sidan.

Släktforskning

På mormors sida som boken är baserad på finns det släktband från Erkki Heikinpojka Kontio f. 1720-05-14 Ylivieska, d. 1771-08-16 Ylivieska, till bland annat Kyösti Kallio och Mika Myllylä.

De senaste dagarna har jag fått endel samtal och funnit nya nu levande släktingar på min fars sida. Jag hoppas att jag kommer att få hjälp och finna ännu fler. Jag fick en pårigning från Gotland från en Pelle Söderlund som vi jag har kommit fram till att skulle vara en (jag tror det blir) brylling till min far.

Sedan har jag bara för några dagar funnit ut via Ingela Nyström att det verkar finnas en affär som min farfar har haft och det då blivit en dotter som gör att min far har fått en ny halvsyskon.

Idag ringde en Monica Möller och upplyste mig om farfars halvsyskon och att hon och de övriga halvsyskonen, Detta har nu givit min far en hel del nya halvkusiner som vi inte kännt till tidigare.

Jag ser fram emot att jag förhoppningsvis kommer att träffa dem och att få ordning på dem så att min far och jag får veta mer om den sidan av släkten. Före jag började att letade runt i detta med släktforskningen så kände jag och min far inte till mycket om min farfars sida av släkten.

För att få tillgång till min låsta del av släktforskningen kan ni sända mig ett mail och fråga snällt så kanske jag öppnar upp den för just dig om jag finner det relevant. E-post adress finner du längre ner på denna sida.

Finns det något du kan bidra i min forskning så ökar chansen till att jag vill öppna upp min forskning till dig.

Karta över minna anor och deras ättlingar genom tiderna.

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1zFWsCINzEMjvNpHl5D-iL8hbMTI&usp=sharing

En hemsida om mig och mina intressen. Bland annat släktforskning och körsång.