Om mig

Om mig

Jag heter Per Söderlund och är född 1960. Jag är född och uppvuxen i Västerås där jag trivs. Mer om min släkt finns på sidorna om min släktforskning.

Jag har till intresse att släktforska framför allt för att finna minna egna rötter. Jag har hållit på med detta sedan sommaren 2010. Jag blev inspirerad till detta genom att det gjort en ganska stor släktforskning på min mors sida i Finland. Då började jag själv att titta på min fars sida eftersom framförallt min farfars sida har varit väldigt oklar. Bland annat p.g.a. att farfar dog 1960 och min far inte känt till några fler släktingar på den sidan.

Ett annat stort intresse är körsång. Jag har sjungit på allvar i kör sedan 1986. Jag började i Anskarskören som är den kören som fanns i Missionsförbundet (Anskarskyrkan) i Västerås. Efter att det blev lite uppehåll i Anskarskören p.g.a. brist på körledare. Då började jag istället sjunga för Leif Hesselgren i Mikaelikören (Mikaelikyrkan), vilket är en av de körer som jag fortfarande sjunger i. Efter att Leif flyttat till Köping så följde jag med tillsammans med en kör kollega i Mikaeli och började sjunga även i det som nu är Köpings Kyrkas Kammarkör. Mer om vad som händer i dessa körer kan man läsa på Körsidan.

Något som jag däremot saknar och inte kunnat hålla på med de senaste åren är min sportbil. Jag har en liten Mazda MX-5 “Miata” av års modell 2002. Jag är fortfarande med i klubben och har kvar bilen men har inte haft möjlighet att använda bilen under de senaste åren. Jag längtar i det fallet ut på långa krokiga vägar. En tur som jag själv brukar göra men nu inte har blivit av är en dags tur upp till Dalhalla och tittat på någon Opera på kvällen och sedan kört hem ned cabbad i mörkret på natten. Det är en härlig känsla även om det regnar lite lätt. Regnet blåser ju över bilen bara man får hålla hastigheten uppe över 60-70 km/t.

I arbetslivet just nu söker jag nya utmaningar så om någon har något intressant att erbjuda så har jag här nedan bifogat ett allmänt intressebrev om mig och min CV. Jag har även bifogar ett dokument med erfarenheter och kunskaper som faller lite utanför det område jag jobbat tidigare med och med kunskaper jag har förskaffat mig utan att ha några egentliga certifieringar inom dessa områden men som jag efter bästa förmåga och möjligheter försökt att skaffat mig för på privat väg för att stärka min kundskap.

En hemsida om mig och mina intressen. Bland annat släktforskning och körsång.